Home / Kantoorartikelen Blog / 3 tips voor het inrichten van een vergaderruimte

3 tips voor het inrichten van een vergaderruimte

3 tips voor het inrichten van een vergaderruimte

Wie op kantoor werkt, heeft vast wel eens in een vergaderruimte gezeten. Vergaderen is een onderdeel van het werk wat niet altijd even leuk is. Want zeker als de kantoorinrichting saai is en men aan een lange tafel zit, is de sfeer ver te zoeken. Bij het woord ‘vergaderen’ wordt dan ook vaak gedacht aan ellenlange discussies in een onprettige ruimte. Maar het kan ook heel anders, zodat vergaderen eerder een ontmoeting met collega’s wordt.

Hoe richt je een vergaderruimte in?

Als je een vergaderruimte in gaat richten, is het goed om er een fijne omgeving van te maken. Kies voor een hippe kantoorinrichting die niet lijkt op de standaard setting. Kies voor een mooie kleur aan de muur en hippe meubels. Kleed de ruimte aan met wat kunst aan de muur en zorg ervoor dat er voldoende aansluitingen zijn. Bijvoorbeeld door een HDMI splitter beschikbaar te maken. Daarnaast is het goed om kabels netjes weg te werken en met muurbeugels de televisie strak aan de muur te maken. Dat ziet er al een stuk minder saai uit!

Zorg voor voldoende aansluitingen

Een vergaderruimte is en blijft uiteindelijk een functionele ruimte. Het is de ruimte waar je presentaties geeft of waar je met je collega’s uitzoekt hoe je een klus het handigst aanpakt. Daardoor wil je vaak een grote groep mensen iets tegelijkertijd laten zien. Een beamer of ander groot scherm mag dan ook niet ontbreken. Het is heel onhandig als werknemers steeds zelf voor allerlei kabeltjes en verloopjes moeten zorgen. Dit soort dingen blijven vaak thuis liggen. Daarom regel je als bedrijf zelf voldoende aansluitingen. Bijvoorbeeld een aantal standaard kabels. En vergeet ook niet voldoende stekkerblokken te bestellen. Want de kans is groot dat je collega zijn laptop bijna leeg is.

Werk kabels netjes weg

Als overal kabels liggen, ziet de vergaderruimte er vaak erg chaotisch uit. Bovendien toont het al aan dat niemand echt liefde in de ruimte steekt. Daarom is het verstandig kabels alvast netjes weg te werken. Bijvoorbeeld door een kabelgoot te gebruiken en stopcontacten te integreren in de tafel. Het liefst met een klep die je naar beneden kunt drukken, zodat de stopcontacten niet altijd in het zicht zijn. Door de kabels zoveel mogelijk van de grond te houden, voorkom je dat je collega struikelt over de oplader van je laptop of smartphone.

Zorg voor goede kijkhoeken

Ook als je achterin de vergaderruimte zit wil je goed zicht op de presentatie van je collega of leidinggevende. Daarom kun je bij een vergaderruimte het beste rekening houden met goede kijkhoeken van het scherm. Kun je ook als je op de achterste rij zit alles nog goed zien? Test de kijkhoeken daarom van tevoren.

3 tips voor het inrichten van een vergaderruimte

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

11-01-2022 - Tips om jouw kantoorvoorraad op peil te houden
Ben je op zoek naar tips om jouw kantoorvoorraad bij te houden? Heb je een eigen kantoor, dan is het belangrijk dat je voorraad op orde is. Zo heb je inktcartridges nodig, voldoende papier, genoeg pen
Lees meer

11-06-2020 - Waar moet je op letten bij het kopen van een koffie apparaa
Een koffie apparaat is uiteraard onmisbaar op een kantoor. Veel mensen zien een goede kop koffie immers als onmisbare “arbeidsvitaminen”. Er zijn diverse soorten koffiemachines die je op k
Lees meer

10-02-2020 - 4 tips om duurzaam te ondernemen op kantoor
Duurzaam ondernemen heeft aandacht voor de optimale balans tussen mensen, de planeet en de bedrijfsbelangen. Natuurlijk hoef je je activiteiten niet meteen integraal overboord te gooien, maar vaak kan
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap