Home / Personeelsbeleid Blog / Hoe kan ik verkopers op provisiebasis inhuren?

Hoe kan ik verkopers op provisiebasis inhuren?

Hoe kan ik verkopers op provisiebasis inhuren?

Leren hoe je verkopers op provisiebasis kunt inhuren blijkt een van de moeilijkste uitdagingen te zijn. Toch is het niet onmogelijk. Hieronder zetten we een aantal best recruitment practices voor je op een rijtje:

Wees er klaar voor

De eerste stap is ervoor zorgen dat je daadwerkelijk klaar bent om verkopers te recruiten. Elk aspect van je bedrijf moet vertrouwen en succes uitstralen. Zo is je website de eerste plaats waar een kandidaat naartoe gaat om je bedrijf te leren kennen. Zorg er dus voor dat je online een goede indruk maakt.

Ook de recensies van klanten moeten in orde zijn. Dat gaat niet alleen om goede recensies, maar ook om een professionele reactie op slechte reviews. Dan pas is het zaak om ervoor zorgen dat je kantoor er professioneel uitziet. 

Wees eerlijk en transparant

Verkopers zijn het meest geïnteresseerd in de vraag hoeveel geld ze kunnen verdienen en wat voor werk ze gaan doen. Wees altijd zo eerlijk en transparant mogelijk. Maak tijdens het gesprek duidelijk wat het werk precies inhoudt en wat mensen al dan niet kunnen verwachten.

Houd er rekening mee dat geweldige commissie verkopers niet worden geboren, maar dat ze worden gemaakt. Uiteraard zijn sommige mensen van nature meer begaafd het verkopen dan anderen, maar verkoopsucces heeft evenveel te maken met aangeleerde vaardigheden als met natuurlijk talent.

Creëer de juiste dynamiek

De beste manier om verkopers te stimuleren, is hen de steun en begeleiding te geven die ze nodig hebben. Creëer incentives en uitdagingen die hen in de juiste richting leiden.

Naast dat je zelf alles kunt doen om verkopers aan te trekken, kun je ook een recruitment bureau in de arm nemen. Er zijn speciale bureaus voor verschillende landen waarmee vanuit Nederland veel wordt gehandeld. Denk aan een recruitment bureau voor Duitsland.

Hoe kan ik verkopers op provisiebasis inhuren?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

24-08-2021 - Hoe organiseer je jouw backoffice?
Het hebben van een goede backoffice is erg belangrijk voor een bedrijf. Als je het woord 'backoffice' hoort, denk je misschien aan een fysiek kantoor, maar dat is niet precies wat hiermee bedo
Lees meer

02-06-2021 - Personeelsplanning en verlofregistratie voor ondernemers
Wanneer je een eigen onderneming hebt met personeel dan kom je er niet onderuit om een personeelsplanning te maken. Het is niet handig wanneer je bijvoorbeeld een restaurant hebt en je personeel staat
Lees meer

06-07-2020 - Duurzaam omgaan... met je personeel
Rond de eeuwwisseling is de technologie in een stroomversnelling geraakt die we soms amper kunnen bijhouden. Het internet biedt bedrijven de mogelijkheid om sneller en efficiënter te werken en
Lees meer

13-04-2017 - Wat maakt mensen succesvol?
Als W&S-bureau hebben wij de afgelopen 24 jaar duizenden mensen aan de volgende stap in hun carrière geholpen. Uiteraard zijn niet alle bemiddelingen even succesvol gebleken. Omdat wij de g
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap