Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / Wat een bananenschil jou kan vertellen over jouw bewustzijn

Wat een bananenschil jou kan vertellen over jouw bewustzijn

Hallo, fijn dat je er bent!

Leuk dat je wilt lezen wat ik graag met je wil delen.

Ik ben blij met het leven, blij met mezelf.  En blij dat ik daar van genieten mag. Of de zon nu schijnt of het pijpenstelen regent. Of ik nu lachend en springend door de plassen dans of huilend en gefrustreerd onder de zon sta. Met of zonder de meest uiteenlopende interpretaties van ervaringen die komen en gaan. Ik voel me rijk, dankbaar en gelukkig met dat wat er is. 

Het is zo helder voor me.Of het de waarheid is, ik heb geen idee, maar voor mij is het nu waar :Alles wat ik ervaar, hoe ik het ervaar, is mijn perceptie van dat wat ik ervaar. Het zegt niks over hetgeen wat ik ervaar.Ervaren, ervaren en nog eens ervaren. Wat kan ik anders doen als levend mens?Invullen, inkleuren, interpreteren gaat vanzelf aansluitend op een ervaring. Maar ook andersom.Wanneer je invullingen, interpretaties, conditioneringen gelooft als enige waarheid, trek je de ervaring die de conditionering bij je wakker maakt aan zoals bloemetjes bijtjes aantrekken. Dat ik me dit realiseer voelt als een enorme vrijheid voor mij. 

Toen ik mijn conditioneringen, invullingen en interpretaties als enige waarheid zag was ik regelmatig in gevecht met het leven. Ook zette ik allerlei maskers op om aan die conditioneringen te voldoen. Eerst was ik me daar niet van bewust. Hoe vaker de ervaringen aan me gespiegeld werden hoe bewuster ik werd. Zodat uiteindelijk de maskers afvielen. 

 Het bewustzijnsproces in 5 hoofdstukken

Hoofdstuk 1: Er is geen bewustzijnEr ligt een bananenschil op de stoep. Ik zie hem niet liggen. Ik glij erover uit.Ik vloek alles bij elkaar en geef iedereen en alles behalve mezelf de schuld van mijn uitglijden over de banaan en de pijn die ik ervaar.  Ook ervaar ik een 'dit had niet mogen gebeuren' gevoel.Hoofdstuk 2: Er komt een beetje bewustzijnEr ligt een bananenschil op de stoep. Ik zie hem liggen. Ik glij er toch over uit.Ik vloek zachtjes en geef iedereen en alles en mezelf de schuld van mijn uitglijden over de banaan en de pijn die ik ervaar.  En vraag me af 'Waarom gebeurt dit?'Hoofdstuk 3: Er komt een beetje meer bewustzijnEr ligt een bananenschil op de stoep. Ik zie hem liggen. Glij er toch over uit.Ik ervaar een kleine irritatie. Ik lach. En zie dat ik het zelf was. Hoofdstuk 4: Er komt meer bewustzijnEr ligt een bananenschil op de stoep. Ik zie hem liggen.Ik lach en ik loop eromheen.Hoofdstuk 5: BewustzijnIk neem een andere weg. 

De bananenschil staat symbool voor een terugkerend patroon

Wanneer ik bijvoorbeeld lading op boosheid heb omdat er in mij een overtuiging zit die ik als absolute waarheid geloof : 'ik mag nooit boos zijn' zal het leven mij alles spiegelen wat nodig is om me daar bewust van te worden.

Dit kan bijvoorbeeld gespiegeld worden door mensen die mij boosheid laten zien. Of doordat mensen mij dingen spiegelen waardoor de boosheid in mij wakker gemaakt wordt. In beide gevallen gebeurt het vaak dat de maskers tevoorschijn komen.

De boosheid die uiteraard ook in mij aanwezig is mag er van mij niet zijn en wordt verstopt of weggedrukt. Dit proces gebeurt eerst onbewust. Dus zet ik maskers op met glimlachjes. Maskers van begripvol zijn. Maskers van pleasen. Al die maskers helpen mij om dat wat in mij is te verstoppen. Dat wat in mij is, waar ik lading op heb. Zoals bijvoorbeeld die boosheid.

Wanneer ik dan in hoofdstuk 3 beland ga ik zien dat al die mensen die boosheid aan mij laten zien, mij de boosheid laten zien die in mij aanwezig is. Dan herken ik mijn boosheid. En kan ik ervaren dat ik daar pijn op heb zitten. Dan herken ik de conditionering 'ik mag nooit boos zijn'. Soms wordt het ook helder waar die conditionering vandaan komt. Volop bewustwording. Maskers vallen af. Op een dag uit ik mijn boosheid en lach ik erom. Ik sluit vriendschap met de boosheid in mij. Uiteindelijk kies ik een andere weg, en ben vrij van de boosheid.

 Ik wens je veel plezier, verrijking en bewustwording.Heb je behoefte aan ondersteuning of hulp bij jouw bewustwording? Je bent van harte welkom bij GelukkigZijn.

Warme groet, Diana

Wat een bananenschil jou kan vertellen over jouw bewustzijn

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-02-2023 - Gratis online leermiddelen voor het oefenen van je theorie-e
Een theorie-examen is een spannende momentopname waarin je moet laten zien dat je over de theoretische kennis beschikt om de weg op te mogen in een auto of op een motor. Het is altijd maar de vraag we
Lees meer

25-01-2023 - Deze drie soorten cursussen helpen je om je bedrijf kwalitat
Het succes van een bedrijf hangt af van veel factoren, maar één daarvan is het vermogen om zich te blijven ontwikkelen. Door de juiste kennis en vaardigheden te leren, kunnen bedrijven h
Lees meer

18-07-2022 - Het belang van een VCA diploma
Volgens het onderzoek van de Arbo Inspectie vallen er zo'n gemiddeld 440 slachtoffers met ernstig letsel per jaar op de bouwplaats. Per 100.000 banen gaat het om 133 gevallen. Daarnaast neemt het
Lees meer

17-01-2022 - De voordelen van een goede Business Coach
Werk je in loondienst, dan kun je met je vragen terecht bij je leidinggevende. Ben je ondernemer, dan vraag je je af aan wie jij jouw vragen kunt stellen. De meeste ondernemers denken dat zij het alle
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap