Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / Wat betekent voor jou succesvol zijn?

Wat betekent voor jou succesvol zijn?

Ben jij succesvol en gelukkig? Wat houdt dit voor jou persoonlijk in?

Doe jij wat je zielsgraag wilt doen? Volg jij je intuïtie en doe je wat je hart je ingeeft? 

Geluk of succes draait vaak om geld en presteren

De laatste tijd word ik veel getriggerd en zo te lezen ben ik zeker niet de enige. Er wordt vaak geschreven over geld en presteren, meer nieuwe klanten, dure reizen, gave trainingen en dure events die je kunt bijwonen en waar je mega shiften van kunt krijgen. En er is superveel animo voor hoor. Je zou kunnen zeggen dat deze mensen die dit aanbieden succesvol zijn. Prachtig. En toch voel ik wrijving.

Zit gelukkig zijn in of buiten jezelf?

Oftewel ik voel weerstand bij al die prachtige beloftes. Ik ben namelijk de laatste tijd enorm getransformeerd, veranderd als mens en ondernemer. Gekozen voor een knoert van een carrière switch. Jarenlang heb ik supergave banen gehad. Mega mooie uitdagingen. Interessante opleidingen gevolgd, grote events mogen organiseren, volop in het leven. Mantelpakjes, hoge hakken. Leuke feestjes, een leuk salaris. Ik genoot volop, echt waar. Ik genoot van mijn werk, de uitdagingen en alles eromheen. Maar ik zocht vooral mijn geluk buiten mezelf.  In mooie dingen, in relaties die niet echt waren, weet ik nu.

Het leek toen of ik alles had

Een leuke man, leuk huis, mooie auto, regelmatig een verre reis maken, vaak zelfs meerdere keren per jaar. Leuke contacten, leuke feestjes. Niets meer te wensen zou je zeggen.

Maar op een gegeven moment voelde het ruim tien jaar geleden allemaal niet meer zo plezierig. Zacht uitgedrukt. Het werk werd steeds meer en klussen gingen steeds vaker mee naar huis, steeds meer gezeur, gehakketak, ellebogenwerk. En ik werd steeds vermoeider, sliep slechter. Vaak kwam ik uitgeput thuis. Ter compensatie gingen we vaak duur uit eten. Ok het was makkelijk en ik hoefde niet te koken maar lekker en gezellig was het niet. Daar was ik te moe voor. Vaak dacht ik: is dit nu het leven wat ik wil?

Ik zocht het allemaal buiten mezelf

Vanuit ontevredenheid en compensatie vaak te winkelen. Dure kleding en dingen kopen die ik eigenlijk niet nodig had. Prijskaartje bleef er aan hangen. Geld genoeg.  De leuke en belangrijke dingen die er echt toe deden, daar had ik eigenlijk geen puf meer voor. Het hele weekend had ik wel nodig om bij te slapen, bij te tanken. Voor de maandag die altijd weer kwam. Sneller dan mij lief was.

Maar was ik toen succesvol en gelukkig?

Financieel gezien en materialistisch gezien misschien wel succesvol maar gelukkig? Nee absoluut niet maar ja je zit in die ratrace. Mijn eigen, authentieke ik was heel ver uit beeld.

Een burn-out werd mijn cadeau

Tot het moment dat de man met de hamer kwam. Mijn eerste burn-out. En omdat ik bleef doen wat ik altijd had gedaan, kwamen erna nog eens 4 terugvallen. Geen fijne situatie. Ik wist eenvoudig niet hoe ik uit mijn eigen gevangenis moest komen. Het leek of ik voortdurend in een diep zwart gat zat. Maar de andere kant is dat het tegelijk een cadeau is geworden en de burn-out mij uiteindelijk heeft gebracht waar ik nu ben.

Ben ik dan nu gelukkig en succesvol?

Ja absoluut. Maar op een heel andere manier. Ik ben namelijk echt authentiek zoals ik ben, zoals ik wil zijn. Klinkt misschien wat vaag maar ‘what you see is what you get’. Ik ben ondernemer en ik volg mijn hart, mijn intuïtie. Ik doe letterlijk wat ik zielsgraag doe. Met de mensen die bij mij passen, die in mij geloven. Ik sta enorm sterk in mijn schoenen. Trek me niets meer aan van het eventuele oordeel dat anderen hebben. En dat is ooit heel anders geweest. Heb minder geld tot mijn beschikking maar voor het eerst van mijn leven komen de klanten naar mij toe, in plaats van dat ik er keihard voor moet knokken. 

Heb inmiddels veel blokkades, het verleden en negatieve gedachten uit de weg geruimd en verwerkt. Dingen en gebeurtenissen die mij tegenhielden hetgeen te doen waar ik superblij en gelukkig van wordt. Want geloof me die hebben we allemaal. 

Diep in ons hart dromen we vaak maar we stoppen die dromen dan toch maar weg. De passie en de Bezieling is vaak ver te zoeken. Je gaat maar door, uit angst voor het onzekere. Dat deed ik ook ooit. Omdat ik dacht dat het me nooit zou lukken, dat het niet mogelijk was wat ik zielsgraag wilde, dat ik het niet verdiende.

O jawel, het is wel mogelijk en we verdienen het mooiste leven ever! Het verleden hoeft jouw toekomst niet te bepalen. Jij verdient het ook om gelukkig en succesvol te zijn. Door te doen wat je vreselijk graag wilt gaan doen. En dat gaat lukken als je stapjes zet, kleine stapjes zetten is voldoende.

Ik voel me weer Bezielend.

Omdat ik doe wat ik zielsgraag doe. Dat gun ik jou ook zo graag. Dat gun ik iedereen. We verdienen het om gelukkig en succesvol te zijn. Onszelf te mogen zijn. Kies voor jezelf en de toekomst. Nogmaals het hoeft niet altijd een snelle transformatie te zijn. Ook kleine acties, kleine stapjes kunnen je een enorme positieve boost geven. Je weer het positieve in het leven, het zijn laten voelen. Weer genieten van de kleine dingetjes. 

En dat is waarbij ik mensen, ondernemers ondersteun als Bezielingsconsultant, trainer, coach, healer. Meer lezen? Neem een kijkje op mijn website.

 


Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-02-2023 - Gratis online leermiddelen voor het oefenen van je theorie-e
Een theorie-examen is een spannende momentopname waarin je moet laten zien dat je over de theoretische kennis beschikt om de weg op te mogen in een auto of op een motor. Het is altijd maar de vraag we
Lees meer

25-01-2023 - Deze drie soorten cursussen helpen je om je bedrijf kwalitat
Het succes van een bedrijf hangt af van veel factoren, maar één daarvan is het vermogen om zich te blijven ontwikkelen. Door de juiste kennis en vaardigheden te leren, kunnen bedrijven h
Lees meer

18-07-2022 - Het belang van een VCA diploma
Volgens het onderzoek van de Arbo Inspectie vallen er zo'n gemiddeld 440 slachtoffers met ernstig letsel per jaar op de bouwplaats. Per 100.000 banen gaat het om 133 gevallen. Daarnaast neemt het
Lees meer

17-01-2022 - De voordelen van een goede Business Coach
Werk je in loondienst, dan kun je met je vragen terecht bij je leidinggevende. Ben je ondernemer, dan vraag je je af aan wie jij jouw vragen kunt stellen. De meeste ondernemers denken dat zij het alle
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap