Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / Holland's Got Talent - Waar Ben Jij Goed In?

Holland's Got Talent - Waar Ben Jij Goed In?

3 Tips Hoe Jij Achter Jouw Talenten Komt

Iedereen kan iets. Ja echt, iedereen kan iets, heeft ergens aanleg voor of is sneller met een bepaalde kwaliteit ontwikkelen. Jij dus ook!

Het hoeft niet altijd iets "groots" te zijn, of iets opvallends, zoals goed zijn in voetbal, schilderen, zingen of bakken, maar iedereen is ergens goed in. Daar ben ik van overtuigd.

Hoe kom jij er nu achter waar jouw talenten liggen? Waar jij aanleg voor hebt? Hoe ontdek je wat jouw bijzondere kwaliteiten zijn? Hier zijn drie tips die je daarbij kunnen helpen:

1. Wat vind jij leuk om te doen? Vaak ben je van nature al beter in dingen die je leuk vindt om te doen. Misschien vind jij het leuk om te dansen of kun je goed met kinderen overweg. Wellicht ben je heel nieuwsgierig en onderzoek je graag hoe apparaten werken. Ga eens op zoek naar wat jouw hobby's zijn en wat die hobby's over jou vertellen. Grote kans dat je meteen op het juiste spoor van je eigen kwaliteiten ontdekken zit!

2. Wat zijn dingen die jou makkelijk afgaan? Raar maar waar: iedereen heeft wel iets waarvan hij/zij denkt dat het zo makkelijk is, dat iedereen het kan. Maar is dat wel zo? Toen iemand eens tegen mij zei dat ik zo goed de sfeer kon proeven en er feilloos met humor een positieve draai aan kon geven, reageerde ik met: "Ja, maar dat is toch niet speciaal? Dat kan iedereen." Nou, niet dus! Juist die dingen waarvan jij denkt dat iedereen het net zo makkelijk kan als jij, zijn vaak de dingen die jou bijzonder maken. En die helemaal niet iedereen zo goed kan als jij! Denk dus eens na over wat jij makkelijk vindt en zoek eens uit of dat voor de mensen in jouw omgeving net zo vanzelfsprekend is. Je zult verbaasd staan.

3. Vraag het. Denk je dat je de enige bent die het moeilijk vindt zijn/haar eigen kwaliteiten te zien? Echt niet! Wij zijn opgevoed in een maatschappij die beleefdheid en bescheidenheid hoog in het vaandel heeft staan, waardoor het soms lastig is om positieve dingen over onszelf te zien, laat staan te erkennen. Gelukkig hebben we allemaal familie, vrienden en/of kennissen die ons daarbij kunnen helpen! Vraag dus gewoon eens rond wat andere mensen in jou waarderen, wat zij vinden dat dingen zijn waarin jij uitblinkt. Waarschijnlijk hoor je kwaliteiten voorbij komen waar je zelf nooit aan gedacht had of die je bij stap 1 en 2 zelf al had ontdekt. Aleen maar mooi, want op deze manier zal jouw lijst van persoonlijke kwaliteiten groeien en zie je bevestigd wat je zelf al wist.Er is standaard een moment in mijn coachtrajecten dat ik aan mijn coachees vraag om op zoek te gaan naar minstens 10 kwaliteiten van zichzelf. En hoewel iedereen altijd eventjes tegenstribbelt, merk ik dat het ze allemaal lukt. Stuk voor stuk, met deze tips, komen mijn coachees terug met soms hele waslijsten aan kwaliteiten. Het is voor hen een ware ontdekkingstocht en vaak een hele leuke!Welke kwaliteiten ga jij ontdekken? En hoe ga jij deze inzetten om te bereiken in je leven wat jij wilt?Veel succes! Of misschien beter gezegd: veel plezier met ontdekken!

________________________________________________________________________

Samantha Spijkers is een positivity blogger en Life & Loopbaancoach. Kijk op www.spijkerscoaching.nl voor meer informatie over coaching en meer artikelen die zij heeft geschreven.

Holland

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-02-2023 - Gratis online leermiddelen voor het oefenen van je theorie-e
Een theorie-examen is een spannende momentopname waarin je moet laten zien dat je over de theoretische kennis beschikt om de weg op te mogen in een auto of op een motor. Het is altijd maar de vraag we
Lees meer

25-01-2023 - Deze drie soorten cursussen helpen je om je bedrijf kwalitat
Het succes van een bedrijf hangt af van veel factoren, maar één daarvan is het vermogen om zich te blijven ontwikkelen. Door de juiste kennis en vaardigheden te leren, kunnen bedrijven h
Lees meer

18-07-2022 - Het belang van een VCA diploma
Volgens het onderzoek van de Arbo Inspectie vallen er zo'n gemiddeld 440 slachtoffers met ernstig letsel per jaar op de bouwplaats. Per 100.000 banen gaat het om 133 gevallen. Daarnaast neemt het
Lees meer

17-01-2022 - De voordelen van een goede Business Coach
Werk je in loondienst, dan kun je met je vragen terecht bij je leidinggevende. Ben je ondernemer, dan vraag je je af aan wie jij jouw vragen kunt stellen. De meeste ondernemers denken dat zij het alle
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap