Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / Iedereen Uniek

Iedereen Uniek

Wees Niet Iemand Anders Dan Jezelf

In deze blog post heb ik het over uniekzijn. Iedereen is het, maar draagt ook iedereen dat uit? Wat houdt je tegen om jezelf te zijn? En waarom is het überhaupt belangrijk om je uniekheid te omarmen?

Om met die laatste vraag te beginnen: dat geeft de wereld kleur. Als iedereen hetzelfde was, hetzelfde deed of hetzelfde voelde of dacht, dan was de wereld maar een saaie plek. Geen verhitte discussies meer (of juist wel, want iedereen wil er even hard bovenuit springen, maar in een wereld vol met alleen maar jou is dat onmogelijk).

Iedereen zou op elkaar lijken, in uiterlijk en innerlijk. Dat betekent dat niets jou meer uniek zou maken en talenten geen talenten meer zouden zijn. Iedereen zou immers dezelfde kwaliteiten hebben. En dezelfde minpunten. Ik kan bijvoorbeeld niet klussen. Stel je voor wat dat voor de wereld zou betekenen als er alleen maar Samantha's zouden bestaan! Waarschijnlijk zouden we allemaal uit pure wanhoop in een kartonnen doos moeten slapen.

Het is dus belangrijk dat ieder mens uniek is, want met onze uniekheid voegen we iets toe aan de wereld om ons heen. Al voelt het soms eng dit ten volste te ervaren, want één ding dat wij mensen gemeen hebben is dat we kuddedieren zijn: we horen graag allemaal ergens bij. En dan is het belangrijk om aan de ongeschreven normen en wetten van jouw samenleving te voldoen en daar vooral niet vanaf te wijken. Want voor je het weet word je uitgelachen, buitengesloten of erger nog: veracht om wie je bent.

Hoewel het moeilijk kan zijn jezelf te accepteren en te zijn zoals je bent, is dat toch de beste manier van leven. De reden hiervoor is dat niets anders je een ongekend gevoel van vrijheid kan geven dan wanneer je jezelf bent en je niet anders voordoet. En al die mensen die je misschien wel in de steek laten? Geen nood, voor elke persoon die jou afkeurt staat er een ander klaar om je te omarmen en te accepteren zoals je bent.

Zoals je écht bent!

________________________________________________________________________

Samantha Spijkers is een positivity blogger en Life & Loopbaancoach. Kijk op www.spijkerscoaching.nl voor meer informatie over coaching en meer artikelen die zij heeft geschreven.

Iedereen Uniek

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

17-09-2019 - Stress Als Elastiek
Stress - iedereen kent het, maar bij het woord alleen al denken veel mensen aan iets negatiefs. En dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel! Te weinig stress ervaren bestaat namelijk ook en is
Lees meer

03-09-2019 - Zeker Is, Dat Niets Zeker Is!
Iedereen is wel ergens onzeker over; dat onveilige, beangstigende gevoel kennen we écht allemaal. Ook de mensen die jij als het meest zelfverzekerd ziet. Vraag het maar eens aan ze en als ze ee
Lees meer

06-08-2019 - De Meeste Dromen Zijn Geen Bedrog!
Dromen, dingen "die je ooit eens gedaan wilt hebben" in je leven, zijn vaak ervaringen die zich buiten onze comfort zone bevinden. Buiten onze veilige omgeving, buiten de bekende rekensommen van: "Als
Lees meer

18-07-2019 - Holland's Got Talent - Waar Ben Jij Goed In?
Iedereen kan iets. Ja echt, iedereen kan iets, heeft ergens aanleg voor of is sneller met een bepaalde kwaliteit ontwikkelen. Jij dus ook! Het hoeft niet altijd iets "groots" te zijn, of iets opvalle
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap