Home / Persoonlijke ontwikkeling Blog / WIE STERK WIL ZIJN MOET HUILEN

WIE STERK WIL ZIJN MOET HUILEN

Over Hoe Je Jouw Innerlijke Kracht Ontplooit Door Je Emoties Te Omarmen

Huilen is zwak - wie kent die aanname niet? Zoals veel dingen die je vaak hoort, klopt ook hier geen snars van. Huilen is niet voor de zwakkeren, integendeel! Huilen is voor de dapperen onder ons, zij die het aandurven hun ware emoties te ervaren en te tonen.

Dat durven niet veel mensen en daarom is er moed voor nodig om, bijvoorbeeld, te huilen. Het is ook een stapje in de richting van groeiende innerlijke kracht. Wanneer je altijd wegloopt voor je emoties, kun je immers niet groeien als mens. Emoties horen er simpelweg bij, of ze nu leuk zijn of niet! Door ze niet weg te stoppen maar juist te ervaren zoals ze bij je binnenkomen, word je een sterker mens.

Hier zijn 3 tips hoe je sterker wordt en jouw innerlijke kracht vergroot:

  1. Raap al je moed bij elkaar en leer je ware emoties te ervaren, (v)erkennen en geef er plaats aan. Emoties willen enkel gehoord worden, ze beschrijven niet wie jij bent als persoon, maar hoe je je op dat moment voelt. En daar is niets mis mee!
  2. Moed vergt een zekere mate van zelfacceptatie. Geef jezelf de ruimte om fouten te maken. Je bent aan het leren, aan het groeien, en dat kan niemand zomaar ineens. Daar komt oefening bij kijken. Zelfkritiek is sowieso nooit bevorderlijk, maar in het scenario van je moed vinden al helemaal niet. In plaats daarvan kies je liever voor:
  3. Zelfcompassie. Praat tegen jezelf zoals je tegen een goede vriend(in) zou praten. Bied jezelf troost en steun als het even tegen zit en de nare emoties je weten te vinden. Sluit jezelf niet af voor het nare wat je op je pad tegenkomt, maar pak een moment voor jezelf, zoek troost, en ga weer verder. Zo word je sterker!

Bovenal, onthoud: kracht is groeien, groeien is leren en leren is ervaren. Begin dus bij het ervaren en klim steeds hoger op totdat je bij groei uitkomt.

En geniet!

________________________________________________________________________

Samantha Spijkers is een positivity blogger en Life & Loopbaancoach. Kijk op www.spijkerscoaching.nl voor meer informatie over coaching en meer artikelen die zij heeft geschreven.

WIE STERK WIL ZIJN MOET HUILEN

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

0 van 5 sterren gebaseerd op 0 reviews

14-11-2019 - ONZEKERHEID KOMT VAN BUITEN, ZELFVERTROUWEN VAN BINNEN
Hoe zit het met jouw zelfbeeld? Voel je je daar (weleens) onzeker over of blaak je juist van het zelfvertrouwen? Als dat eerste het geval is, dan is dit blogbericht voor jou! Wat mij opvalt is dat m
Lees meer

29-10-2019 - WIE IS ER BANG VOOR DE BOZE PERFECTIONIST?
Als je iets wilt veranderen in je leven, zul je ook precies dat moeten doen: iets veranderen in je leven. Als je niets doet, gebeurt er immers ook niets.Toch is een verandering ondergaan spannend: wat
Lees meer

17-09-2019 - Stress Als Elastiek
Stress - iedereen kent het, maar bij het woord alleen al denken veel mensen aan iets negatiefs. En dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel! Te weinig stress ervaren bestaat namelijk ook en is
Lees meer

03-09-2019 - Zeker Is, Dat Niets Zeker Is!
Iedereen is wel ergens onzeker over; dat onveilige, beangstigende gevoel kennen we écht allemaal. Ook de mensen die jij als het meest zelfverzekerd ziet. Vraag het maar eens aan ze en als ze ee
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap