Home / Trainingen Blog / Hoe kun je meer uit je werkdag halen?

Hoe kun je meer uit je werkdag halen?

Hoe kun je meer uit je werkdag halen?

Heb je een torenhoge werkdruk? Merk je dat je snel afgeleid bent? Heb je een stampvolle mail inbox en kom je om in het werk? In dit artikel delen we een aantal handige tips van Bjorn Deusings, timemanagement consultant. Deze tips helpen je om effectiever te werken, meer grip te krijgen op interrupties en meer controle en rust te ervaren. Alleen op deze manier krijg je weer 100% overzicht in je echte prioriteiten. Lees snel verder!

1. Volg een time management cursus

Hoe je meer uit je dag kunt halen? Overweeg eens een time management cursus te volgen. Leer je productiviteit te verhogen, weer controle over je dag te krijgen, afleiding te minimaliseren en prioriteiten te stellen. Door je leven beter te organiseren, krijg je meer motivatie en ook veel minder stress. Kortom, meer rust in je hoofd en veel meer grip op je dag. Dat willen we toch allemaal? De cursus duurt slechts een dag, is scherp geprijsd en er geldt zelfs een 100% tevredenheidsgarantie! Is het beloofde resultaat niet door jou behaald, dan ontvang je persoonlijke begeleiding totdat het resultaat wel naar tevredenheid is behaald.

2. Ken je de Pomodoro techniek al?

Over tijdmanagementsystemen gesproken: de Pomodoro techniek moet dan ook zeker benoemd worden! Als je deze techniek onder de knie hebt, kun je jouw werkdag in tijdsblokken van 25 minuten verdelen, gescheiden door pauzes van 5 minuten. Na vier Pomodoro's mag je een langere pauze nemen. Wat de grootste voordelen zijn van deze techniek in jouw dagelijkse (werk)leven toepassen? Je leert om te gaan met interne een externe afleiding, krijgt beter inzicht in hoe productief je bent geweest, krijgt een beter beeld van de taak en gaat grote taken minder uitstellen, om slechts enkele voorbeelden te noemen.

3. Ga je mailbox temmen

Ervaar jij regelmatig stress van een overvolle mailbox, en al helemaal na een vakantie? Je bent absoluut niet de enige! Gelukkig kun je er iets aan doen om de stress te verminderen. Kies een moment uit om je mailbox op te schonen en werk bij voorkeur ook met een e-mailprogramma in plaats van webmail. Programma's als Outlook en Gmail werken namelijk veel overzichtelijker. Nu je toch al bekend bent met de Pomodoro methode, kun je deze techniek direct in de praktijk gaan toepassen. Stel een timer in op 30 minuten en ga volledig geconcentreerd aan de slag gedurende deze tijd. Creeer meer overzicht door meerdere mappen en regels aan te maken, zodat je overzichtelijk kunt werken. Verplaats alle (ouwe) meuk naar de prullenbak en meld je ook gelijk af voor nieuwsbrieven die je eigenlijk helemaal niet interesseren. Nieuwsbrieven nemen onnodig veel ruimte in je mailbox in beslag. Zijn er simpele mailtjes die je binnen een minuut kan beantwoorden? Doe dat dan meteen! Op deze mails kun je tijdens het opschonen van je mailbox direct reageren. Mails waar het langer duurt om een antwoord te sturen, kunnen verplaatst worden naar een tijdelijke map. Om deze map vervolgens door te werken plan je op elke werkdag gemiddeld 1 uur of anderhalf uur van je tijd. Alleen tijdens deze tijdvakken ga je het e-mailprogramma openen en mails een voor een beantwoorden. Succes!

Hoe kun je meer uit je werkdag halen?

Reacties

Naam:
Email:
Bericht:

Geef als eerste jouw mening.

20-06-2020 - ASSERTIVITEIT: 3 MYTHES ONTKRACHT
Veel mensen koeseren de wens om assertiever te worden: "nee" leren zeggen, grenzen stellen, voor jezelf opkomen. Maar dat is natuurlijk doodeng, of niet? Alles wat nieuw en onbekend is, kan eng aanv
Lees meer

08-04-2020 - CORONA
"Van iets naars iets moois maken", heb je daar ooit van gehoord? Het is juist nu, in deze waanzinnige, bizarre en ook soms verontrustende tijd meer van toepassing dan ooit. In de afgelopen quarantain
Lees meer

12-03-2020 - EMOTIONEEL VASTZITTEN
De meesten van ons ervaren het wel eens: het gevoel hebben dat je vast zit in je leven. Geen idee hebben (of juist te veel!) wat je wilt gaan doen of hoe nu verder. Herken jij jezelf hierin? Geen noo
Lees meer

20-02-2020 - OVER GEZOND EGOISME
"Als je niet van jezelf houdt, kun je ook niet van een ander houden" is een veelgehoorde tegelwijsheid. Maar net als bij veel tegelwijsheiden zit ook in dit verhaal een kern van waarheid.
Lees meer
Privacy | Cookies | Algemene voorwaarden | Veelgestelde vragen | Referenties | Adverteren | links | Sitemap